VeChain är en kryptovaluta som inte är helt decentraliserad. Detta har flera fördelar, framför allt för företag som vill ha en samarbetspartner man kan hålla ansvarig för dem projekt som erbjuds. Tack vare dem till stor del är centraliserade så kan man erbjuda ett centralstyre av kryptovalutan (som gör att deras utveckling fortsätter med deras vision), låga transaktionsavgifter och dem har även lättare att samarbeta med nuvarande system och regelverk.

VeChain fokuserar till största delen att samarbeta med företag som vill ha full koll på sin tillverkningsprocess. Allt ifrån klädföretag till lantbruk. Det gör att man enkelt kan se hur, var och när produkten tillverkas. Från tyg till klädaffär, från frö till matbutik. Det gör att kunden enklare kan vara medveten med vad man köper. Man kan lättare se om produkten kommer ifrån dåliga förhållanden osv. I framtiden kommer fler med hjälp av det här kunna välja mer vad man vill supporta med sina köp. Mer lokala och naturligt odlade grönsaker istället för besprutade grönsaker från ett land långt bort. Kläder från fabriker med bra förhållanden som värnar om sina anställda. Idag är det svårt att veta exakt var sina produkter kommer ifrån och hur tillverkningsprocessen gått till, men vi vet att det finns många skräckexempel på arbetsförhållanden på produkter som dem flesta använder idag. Men i framtiden kommer detta ändras med hjälp av teknologier som VeChain och andra liknande kryptovalutor, ju mer koll vi har på varor vi köper desto lättare är det att välja saker som gör bra för oss och jorden.

Idag har fler företag redan börjat använda VeChain. Blandat annat stora transport och import företag, flera stora biltillverkare som BMW och Renault och många fler.

Här är en video som sammanfattar vad VeChain i mer detalj. ( ENG )

Om man är intresserad av att hjälpa nätverket så kan man göra det enkelt via kryptoplånboken Exodus. Om du väljer att hålla VeChain så får du pengar tillbaka i deras andra kryptovaluta VeThor. VeThor fungerar som ”gas” till VeChain vilket betyder att det är den som man använder för sändningsavgifter.

För mer information så hittar du det i videon nedan ( ENG )

För mer teknisk information så hittar du mer på deras hemsida.

https://www.vechain.org/