Att hålla koll på transaktionsavgifterna på kryptovalutor kan vara svårt och förvirrande för många nybörjare. Transaktionsavgifterna ändras hela tiden och många skickar med väldigt höga avgifter helt i onödan. Om nätverket är överbelastat så är man tvungen att betala en hög transaktionsavgift för att få igenom transaktionen direkt eller i nästa block. Många plånböcker har förinställda avgifter och ibland så ändras dem inte automatiskt efter den aktuella avgiftskursen.

TxStreet är en sida som visuellt visar transaktions-avgifterna för Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum och Monero.

Exempel med Ethereum.

Om du vill få igenom din transaktion direkt så måste du ha samma avgift som första blocket/bilen har i ledet. ( om det står 50 Gwei så är det den lägsta avgiften för att få igenom transaktionen direkt)

Om man inte behöver få igenom sin transaktion direkt så kan man se vilket block som ligger några block/bilar längre ner för att slippa betala den högsta avgiften. Ibland så kan man halvera avgiften på bara 3-4 block/bilar längre ner. ( 50 Gwei först, 42 Gwei andra, 36 Gwei tredje, 29 Gwei fjärde osv)

Detta gäller även Bitcoin.

Betala inte höga avgifter om du verkligen inte måste. Detta är något som många inte är medvetna om och betalar därför höga avgifter helt i onödan!

https://txstreet.com/