Jag har dem senaste åren involverat mig i flera olika frihetsprojekt för att hjälpa till och få inspiration till hur man kan göra detta på fler platser i världen. Liberland är ett till projekt som ligger mellan Kroatien och Serbien, deras plan är att göra ett helt nytt land med en egen konstitution.

Liberstad håller däremot på att bygga upp en krypto-stad i södra Norge. Deras idé är att man kan köpa mark på deras område och genom detta får man tillstånd att bygga upp sitt hus eller annat valfritt boende. Dem har utvecklat en egen blockkedja som gör att man kan få köpa en plats på deras mark som bevisar att det är du som äger den. Det finns många fördelar med detta och det kommer bli väldigt spännande att se hur detta projektet utvecklas framöver!

Man kan redan nu supporta projektet på olika sätt. Man kan volontär arbeta, donera krypto och bli medlem/medborgare. Man måste vara medborgare för att kunna reservera mark.

Projektet är under utveckling men jag är helt övertygad att detta kommer bli bra i framtiden. Personerna bakom är drivna och har tydliga mål om vad dem vill ska byggas upp! Ju fler som hjälper till, desto snabbare kommer det gå!

Om ni vill läsa mer så hittar ni mer information här → https://www.liberstad.com/