HEX är en unik kryptovaluta som har många kontroversiella åsikter runt sig. Grundaren Richard Heart har många bra idéer men har varit I blåsväder i hans tidigare liv vilket gör att många ser ner på hans senaste projekt HEX och kallar det en scam. Flera sidor där man kan kolla kryptovalutors värde har censurerat HEX på grund av detta, den har inget marknadsvärde på CoinGecko, Coinmarketcap och andra stora sidor, man måste söka efter den för att se den. Om man vill se det riktiga värdet så kan man se den på https://coinpaprika.com/

Om man bortser från detta och tittar på vad kryptovalutan gör så ser man att han har utvecklat en ” Crypto CD ”. Banker erbjuder idag CD’s som står för ”Certificate of Deposit” som är en funktion som gör att man kan låsa upp valfria belopp under en tidsbestämd period. Idag går det få ränta på många kryptovalutor men skillnaden är att man låser upp dem en fast tid och man kan inte ta ut dem innan tiden tar slut utan att förlora majoriteten av sina HEX. Detta gör att folk som använder tjänsten är beslutade att låsa upp en fast period och man kan se hur folk tänker med sina besparingar.

Man kan låsa upp i 15 år om man vill eller 5555 dagar som längst och det smarta kontraktet är utvecklat för att ge mer belöning till dem som låser mycket och länge. På denna sidan kan man låsa upp och se hur det funkar → https://go.hex.com/

Låter detta intressant så kan man läsa mer på https://hex.com/. Där finns guider hur man enkelt kan interagera med tjänsten via tex Metamask.