Turkiets största växlingssida för kryptovalutor försvann nyss med alla användares pengar. Kryptovalutor skapades för att komma ifrån banker och centralmakter, inte börja lita på andra centralpunkter. Centralbanker har haft monopol på att skapa pengar och det medför alltid mycket korruption. Det är därför många som varit med i kryptovärlden en längre tid inte investerar i XRP och andra kryptos som vill vara en del av det nuvarande systemet. Bitcoins slogan i början va ”Be your own bank” och det är precis det som kryptovalutor möjliggör. Vi behöver inte centralmakter/banker längre och det kommer visa sig i framtiden.

Här är en lista med decentraliserade växlingstjänster. Det finns många fördelar att använda dem här och dem största är att man inte behöver verifiera sig med KYC och liknande. Det är användarna som supportar växlingstjänsterna med kapital så det styrs inte av en centralpunkt.

Här är en lista på sidor och tjänster man kan använda sig av. Det är väldigt smidigt och man kan enkelt integrera med dem olika med hjälp av tex. Metamask.

CowSwap https://cowswap.exchange/#/swap . Pga. höga avgifter på ETH nätverket så har den här växlingssidan gjort det möjligt att växla direkt med användare. Tex, om du vill köpa HEX för ETH och någon annan vill göra motsatsen så byter ni utan att behöva betala dyra avgifter!

1inch https://app.1inch.io/ En växlingssida som samlar flera växlingssidor på ett och samma ställe.

Uniswap https://app.uniswap.org/ Första och största DEX växlingssidan som finns med många bra fördelar.

Sushiswap https://app.sushi.com/swap Första DEX som kom med sin egna TOKEN sushi som ger fördelar när man växlar!

Pancakeswap https://exchange.pancakeswap.finance/#/swap DEX som är på BinanceChain istället för Ethereum nätverket för att erbjuda den bokkedjans valutor

EXTRA

Thorswap https://app.thorswap.finance/

Detta är en ny växlingssida som fortfarande är i uppstartsläge ( när inlägget skrevs ) Den är en ”cross-chain” växlingstjänst som kommer erbjuda att man växlar med många olika blockkedjor, mycket intressant projekt och detta kommer följas upp vid ett senare tillfälle!

Växla anonymt på webbsidor som inte kräver KYC.

Om du inte hittar kryptovalutan du vill växla till på en DEX ( Decentraliserad växlingstjänst) Så kan du kolla om du hittar dem här. Dem här sidorna kräver ingen KYC och det räcker med en mail och 2-fa setup för att komma igång!

Bitcoin.com Exhange https://exchange.bitcoin.com/ ( Max uttag, upp till 1 BTC i månaden )

Tradeogre https://tradeogre.com/

Det finns alltid en risk när man litar på centraliserade tjänster. Även om dem verkar legit så kan dem helt plötsligt stänga ner och försvinna. Så mitt tips är att välja tjänster där man kan vara trygg med att man alltid har tillgång till sina kryptovalutor. Kom ihåg, du är din egna bank. Du ansvarar själv för dina egna kryptovalutor!