Privata och anonyma kryptovalutor har en viktig roll i en fri marknad och fler kommer inse detta i framtiden. Precis som med kontanter idag så vet man inte vad någon har gjort med pengarna tidigare. Nackdelen med kryptovalutor som har öppna blockkedjor (ex Bitcoin, Ethereum) är att man kan spåra dem och har dem varit inblandade i någon olaglig aktivitet så kan man riskera att bli misstänkt för någon annans brott. Ett betalningsmedel måste därför vara anonymt och det finns många kryptovalutor idag som erbjuder olika typer av krypterade lösningar.

Många vill även vara anonyma när man handlar och inte dela med sig av hela sin plånbok. Så det finns flera bra anledningar till varför man vill vara anonym och här kommer en lista på dem mest intressanta anonyma kryptovalutorna !

Monero ( XMR ) https://www.getmonero.org/

Zcash ( ZEC ) https://z.cash/

Grin ( GRIN ) https://grin.mw/

Pirate Chain ( ARRR ) https://pirate.black/

Firo ( FIRO ) https://www.firo.org/

Beam ( BEAM ) https://beam.mw/

Wownero ( WOW ) https://wownero.org/

PIVX ( PIVX ) https://pivx.org/

Komodo ( KMD ) https://komodoplatform.com/en/

Aeno ( AENO ) https://www.aeon.cash/en/home/

Oxen ( OXEN ) https://oxen.io/

Zano ( ZANO ) https://zano.org/

Horizen ( ZEN ) https://www.horizen.io/

Verge ( XVG ) https://vergecurrency.com/

Dash, Bitcoin Cash och Litecoin ska implementera olika krypteringsteknologier och det kommer göra att dem håller sin position på marknaden.

Bitcoin Cash använder https://cashfusion.org/ som kan användas genom olika plånböcker.

Litecoin kommer använda sig av Mimblewimble. Samma kryptering som Grin och Beam har.

Dash använder sig av ett mixingsystem som heter PrivateSend.

Man kan även använda sig av olika mixer system till Bitcoin. Systemet är precis som Cashfusion som Bitcoin Cash använder och det gör att man blandar coins med andra användare för att göra det svårt att se vem som sitter på vad.

Här är en bra Bitcoin Mixer plånbok -> https://www.wasabiwallet.io/

Här är en bra föreläsning med Edward Snowden, visselblåsaren från USA som visade hur korrupt NSA och andra säkerhetstjänster är. Han är en stor förespråkare av decentraliserade och anonyma tjänster då han om någon vet hur viktigt det är! Se hela via länken nedanför!

https://odysee.com/@NaomiBrockwell:4/snowden-privacy-and-bitcoin-at-bitcoin:d