Cardano är en decentraliserad kryptovaluta som har visioner att förändra världen till det bättre! Dem som äger Cardano ADA är en del av ekosystemet och har då rätt att ta del av olika belöningar. Om man låser upp eller stakar Cardano så kan man tjänar upp till 6% per år vilket är mycket mer än vad någon bank gör idag. Cardano har ett starkt utvecklingsteam som består av forskare, ingenjörer och tankeledare som har ett gemensamt syfte att göra världen bättre med denna kryptovalutan. Cardano är som många andra programmerbar och många kommer använda den som grund till sina tjänster, precis som Ethereum.

Grundaren Charles Hoskinson har sikte på Afrika då dem inte är så pressade av stater och banker som vi här i västvärlden. Det gör att man kan sätta upp nya system mycket lättare och fler kan få ekonomisk frihet vilket leder till mer välstånd för folket och världen!

Här är en intervju på engelska med grundaren om hans senaste planer! ( Januari 2021 )

https://www.youtube.com/watch?v=d5ANRngQ_YEq

Kort video på engelska om Cardano (ADA).

Om man är intresserad av att skaffa Cardano så kan jag tipsa om Exodus. Det är en plånbok som har många intressanta kryptovalutor. I denna plånboken kan man låsa upp sina Cardano och få belöningar direkt i plånboken/sparkontot utan att behöva använda sig av företag eller banker!