Jag har testat olika typer av fasta och haft väldigt bra resultat från dem. Jag tänker därför ta upp lite kort information om olika typer av fasta och om det låter intressant så är det något du borde testa!

Fastat är något människan gjort i tusentals år. Framför allt när man behövt ”heala” kroppen från orenheter, sjukdomar men även när man vill hålla kroppen i topp form i förebyggande syfte.

Det finns olika sätt man kan fasta på och här är några

 • Periodisk fasta
 • Vatten fasta
 • Juice fasta

Tack vare alla människor är olika och kräver olika saker så gäller det att hitta sin egna grej själv. Testa dig fram och se vad som funkar bäst för dig! Du kommer snabbt se att man kan bota sina problem själv! Om man inte har några hälsoproblem så är det är klockrent sätt för att göra kroppen ännu starkare och se hur långt man kan pusha sig själv!

Periodisk fasta

Detta gör man dagligen och är att man inte äter på ca 14-16 timmar per dag. Du äter alltså första gången 1000 och sista 1800 (16 timmars fasta). Detta gör att magen och kroppen får vila under natten och har gott om tid på sig att skapa nya celler och bakterier som bygger upp oss när vi sover!

Juice fasta

Detta är ett bra sätt om man aldrig testat på att fasta innan. Då kan man göra egna eller köpa grönsaks/frukt juicer och dricka det under dagen. Det gör att man får i sig naturlig energi, vitaminer, mineraler och andra bra saker som kroppen gillar. Tack vare det är flytande så behöver inte kroppen jobba så mycket för att bryta ner det och den har gott om tid att bygga upp sig!

I större städer finns det oftast hälsocaféer som erbjuder juicer, det kan vara smidigt om man inte vill göra dem själv!

Vatten fasta

Om man snabbt vill återställa kroppen till sitt naturliga tillstånd utan massa problem så är detta den bästa fastan man kan göra. Den kan vara jobbig om kroppen har mycket den behöver ”fixa”. Har man mycket problem så kommer det ta längre tid och kroppen och sinnet kommer tycka det är jobbigt. Men man ska inte alltid lita på sin inre röst! Det är bara att ha disciplin och tänka att det kommer bli bättre efter det här. Ju mer man klarar av att pusha sig själva, desto starkare blir man! En vattenfasta kan pågå under lång tid, vissa kör 2-3 dagar, andra 7-10 dagar. Det finns även dem som vatten-fastar i flera veckor! Allt går om man vill!

Det finns tips, appar och guider på internet om detta låter intressant. Kolla upp den fastan du tror passar dig bäst och testa dig fram! Du kommer bli förvånad hur vi kan styra över våran kropp om vi verkligen vill!

Fasta har visat sig motverka bland annat högt blodtryck, alzheimers, diabetes, inflammations sjukdomar, koncentrationssvårigheter, adhd, övervikt, hudproblem, eksem, astma, allergier, tarm och magsjukdomar, trötthet migrän och huvudvärk.

Finns även forskning som visat att det kan motverka och bota cancer. Det är för att celler och dna repareras, bakterierna i kroppen byggs upp och kroppens naturliga immunförsvar blir starkt igen!

Här är en lista på saker som händer när man fastar!

 • Renar kroppen från toxiner, gifter och slaggämnen.
 • Man får mer energi och blir piggare
 • Celler och DNA repareras
 • Simulerar cellproduktionen
 • Vitaliserar ämnesomsättningen
 • Förbättrar näringsupptaget
 • Stärker immunförsvaret
 • Motverkar inflammationer
 • Förbättrar din fysiska och psykiska hälsa
 • Förebygger och hjälper mot många olika sjukdomar
 • Blodsockret stabiliseras
 • Insulinkänsligheten förbättras
 • Förbränner kroppsfett, motverkar övervikt
 • Ger bättre hormonbalans
 • Kroppens egna antioxidanter ökar

Kroppen är helt fantastisk och tar vi hand om den så kan vi i princip bota oss från dem flesta sjukdomar och problem. Det är nästan alltid vi själva som gjort att kropp och sinne kommer ur balans. Ofta sker det utan att folk är medvetna om det. Många tror att läkaren alltid har rätt och börjar därför ta medicin för olika hälsoproblem. Detta visar sig oftast ha dåliga konsekvenser då det egentligen bara förstör kroppen mer i slutändan. Ibland kan det funka att ta hjälp utifrån, men då är det oftast våran egna placebo (power of the mind) som gör att saker botas! Det ända sättet vi kan heala oss på är om vi tar hand om oss själva! Genom bra kost, fasta och rörelse så finns det inte många problem kvar! Detta gäller både fysisk och psykisk hälsa! Vårat naturliga stadie är att kunna leva fria utan att vara beroende av saker!

Här är en bra video som tar upp olika fördelar med fast med olika personer som testat och forskat om det!

💚