Vad är egentligen bra mat? I min mening så är vi skapta för att äta vissa saker och andra saker är onaturliga och är därför svåra för kroppen att bryta ner. Det är ofta så hälsoproblem uppstår. Man äter för mycket av något som kroppen inte är anpassad för. Vi har även olika tolerans på saker beroende på vad vi kommer ifrån, Asiater till exempel har svårare för laktos, medans vi i Skandinavien har lättare för det. Det beror till stor del på hur vi ätit i historian. Vi va mer beroende av djur då vi va samlare och jägare för tusen år sedan medans andra delar av världen har haft jordbruk i många tusentals år och därför kunnat överleva på det.

Att äta ren mat är det enklaste sättet att veta man äter bra. Rå kost som inte är genmodifierad, processad eller färdigköpta produkter som håller sig i flera dagar. Saker håller inte särskilt länge och det är inte menat vi ska kunna ha en limpa bröd framme i veckor utan att det händer något med den. Hur tror du magen bryter ner något som inte ens naturen kan göra? Den får jobba extremt hårt och om man vill äta tex bröd så får man äta de utan tillsatser och konserveringsmedel.

Om man är osäker på hur man ska äta så kan man tänka hur man åt innan vi hade affärer med produkter från hela världen. Vi åt saker direkt ifrån jorden där vi bodde. Om man äter rent ett tag så återställer sig kroppen då den får vila mer. Man kan återställa kroppen allt ifrån 1-3 veckor beroende på sina nuvarande kostvanor. Ju mer man äter rent desto snabbare går det att återställa kroppens naturliga balans.

LCHF, paleo och anti-inflammatorisk mat är olika namn på kostvanor som är bäst för att låta kroppen vila och bygga upp sig själv och samtidigt får man i sig allt man behöver för att hålla sin energi på topp. Det är mat som kräver mindre av din mage och samtidigt boostar dig med alla vitaminer och mineraler man behöver! Tyvärr så har många saker blivit genmodifierade, majs, vete, bönor och andra saker som man kunde äta förr i tiden har idag blivit så modifierade att är svårare för kroppen att bryta ner det på ett enkelt sätt.

Så om man vill återställa kroppen så ska man alltså skippa allt som har hög sockerhalt eller hög energihalt. Satsa mer på att äta saker men mindre tung energi. Energi från olika fetter är väldigt bra då magen enkelt kan bryta ner det och samtidigt får kroppen mycket energi! Tänk även på att välja produkter som man vet är bra odlade, välj saker som är närproducerade som man vet inte är genmodifierade och besprutade med gifter! Välj kött som man vet att djuren levt på ett naturligt sätt. Produkter som är bra för oss är även bra för jorden!

Här är en bild på vad man ska strunta i att äta om man vill återställa kroppen. Om man har något mindre hälsoproblem så är jag övertygad om att det kommer försvinna med den här kosten. Den har visat sig motverka diabetes, adhd, depression, hudproblem, oro, ibs och andra magproblem och mycket mer. Våran kost påverkar alltså både oss fysiskt och psykiskt och det är oftast för högt sockerintag som bidrar till dem olika hälsoproblemen idag. 80% av alla folkhälsoproblem är från för högt energi/sockerintag!

Men detta kan man enkelt fixa med att byta sin nuvarande kost till en bättre! Istället för att gå till läkaren eller försöka hitta någon quick-fix så kan man köra på detta i några veckor. Då får man bort sina problem permanent utan någon annans hjälp vilket stärker människors självbild! Våra kroppar är skapta för att läka oss själva vid olika problem, det gäller bara att vi ger den det den behöver! Jag har hjälpt flera med tips och information som gjort att dem kunnat bota sig själva från problemen jag nämnde ovan och det är därför jag vill informera att det bara är upp till var och en att ge sig själv bra kost, rörelse och tid, det hjälper mot det mesta!

Här är en väldigt bra sida om man vill komma igång med en livsstil som verkligen gör skillnad ! https://www.dietdoctor.com/se/

Tand hand om er 💚