Alla har olika syn på vad pengar är för något. Många tycker det är ondskan på jorden. Andra ser det som ett nödvändigt verktyg för ett friare samhälle. Personligen så har jag inga problem med det om man använder det på rätt sätt. Det är upp till varje människa att inte vara girig och göra beslut som inte skadar andra människor och jorden. Om man har en sund attityd till pengar så behöver det inte finnas några problem med det. Innan pengar skapades så va vi tvungna att leva som bönder eller jägare och samlare. Vi va alltså tvungna att fixa våran mat själva för att överleva. I dagens samhälle med hjälp av pengar så har vi skapat en marknad där man själv kan välja vad man vill sysselsätta sig med. Man kan till exempel göra saker man brinner för, tex musik eller andra kreativa saker. Vissa vill hålla på med bilar, reparera eller bygga dem. Detta skapar i min mening ett bättre samhälle. Vi kan arbeta med sånt vi är intresserade av och sedan betala andra för hem, mat och andra nödvändigheter. Om man tycker att pengar är ondskan själv och lever i en stad så har man inte riktigt förstått vad pengar är för något. Utan pengar så är det omöjligt att leva så. Om du däremot är en självförsörjande bonde och tycker det så har jag mer respekt för det. Det är upp till var och en att leva som man lär.

Att tycka en sak och sedan inte leva efter det är bara hyckleri. Många säger saker för att få bekräftelse från andra som tycker likadant utan att sitta på någon fakta. Det är väldigt vanligt idag och det splittrar och begränsar samhället. Om vi istället försöker få en gemensam vision om hur vi kan göra samhället bättre, så kan vi med hjälp av alla verktyg och teknologier vi har skapa det samhället vi vill ha. Supporta företag och nya idéer genom att handla och använda dem. Fortsätter vi köpa dåliga produkter som inte gör någon nytta så kommer inte samhället förändras till det bättre. Man kan säga att vi röstar med våra pengar. Hur vill vi att saker ska vara? Om vi bara köper närodlade produkter, kläder, mat och annat från våran stad så supportar vi också för en mer hållbar värld. Problemet idag är att staten beskattar befolkningen så hårt i Sverige att det är billigare att köpa från stora företag i Kina och mat från utlandet där dem har mindre regleringar och skatter. Det finns ingen logik i detta men vi har blivit hjärntvättade att hög skatt är något bra, men i själva verket så matar vi bara dem rikaste i landet med detta systemet!

Om vi inte hade haft detta systemet som begränsar samhället på detta sättet så hade det varit mycket enklare att få ett mer hållbart samhälle. Med den teknologin vi har idag så hade vi kunnat skaffa den bästa maten, hållbara kläder, transportmedel och bostäder till alla väldigt enkelt. En fri marknad utan begränsningar hade gjort detta möjligt. Dagen system gör alla fattigare istället för tvärtom, vi hade kunnat göra alla ”rika”. Få dem sakerna vi behöver för ett bra liv. Men inget kommer gratis. Alla måste hjälpas åt för att få en bra värld!

Idag finns det en plan för dem styrande staterna att byta ut det nuvarande systemet till ett nytt. Man kallar det ”Great-Reset” och detta kommer gå till historien. Nästa steg i detta är att pengar kommer bli digitala pengar. MEN problemet är att staten kommer försöka ta över detta i den kommande krisen. Många stater har redan börjat experimentera med sina egna digitala valutor, inklusive Sverige. I en kris kommer folk ha dåligt med pengar och staten kommer komma med en lösning. Ge ut pengar gratis i form av ”räddningspaket”, precis som dem gör i t.ex. USA just nu. Folk kommer ta emot dem med glädje för vem behöver inte pengar för att överleva? Tack vare inte många förstår hur systemet funkar så kommer man sugas in i ett nytt system där människor får ännu mindre frihet. Tänk er själva. Om man inte håller med statens regler så kan du ta och frysa dina pengar. Detta är de värsta systemet vi kan ha och motsatsen till ett fritt samhälle. Det gäller att skaffa sig alternativ innan det är för sent! Dem kommer sälja in det som trygg lösning som är bäst för alla men det kommer vara motsatsen. Detta innebär full kontroll till centralmakten. Vilken framtid väljer du?

Varför använder inte fler människor kryptovalutor idag då?

Största anledningen är för att dem flesta inte ”behöver” det. Många lever i illusionen att våra pengar idag funkar bra och att det bara är krångligt att gå ett extra steg med att växla och använda kryptovalutor. Men om man kolla på länder som redan är eller på väg in i en kris som blivit tvungna att kolla på alternativ. Så som Venezuela, Cuba, Argentina, Turkiet mfl.

Om man vill köpa något som inte finns på den vanliga marknaden så behöver man kryptovalutor. Många blir introducerade till kryptovalutor via darknet då det används som ett verktyg för denna marknaden. Det finns även många andra fördelar med kryptovalutor idag. Många vanliga webbutiker erbjuder extra rabatter och många kryptovalutor erbjuder bättre sparräntor än alla banker idag!

Så slutsatsen är att många känner att dem inte behöver kryptovalutor idag för deras bankkort funkar fint och det är bara krångligt att ställa om sig till något nytt. Men när krisen kryper sig närmare så kommer fler vara tvungna att kolla på alternativ. Precis som många länder redan har fått göra. Jag hoppas många ser att detta kommer vara ett bra alternativ för att slippa vara styrda och kontrollerade av centralmakterna i världen. Vi har möjligheten att ta tillbaka kontrollen till folket! Det ända vi behöver göra att att välja hur man vill ha det i nu och i framtiden!

Kärlek och frihet till er alla! 💛