Dem flesta har gett upp sitt privatliv genom att använda sig av den senaste teknologin. Våra smartphones spelar in och sparar allt vi gör och det kommer hela tiden avslöjanden av visselblåsare om hur denna informationen används emot oss. Fler och fler blir medvetna om detta och har börjat söka sig till säkrare och tryggare produkter.

Idag finns det alternativ till mobiltelefoner så man slipper bli totalt övervakad och få sin data såld till stater och andra företag. Om man är intresserad av att ha kvar sitt privatliv så finns det ett bra alternativ till iOS och Google Android. E. Foundation är en ideell organisation som har utvecklat ett sånt här operativsystem.

/ E / är ett smartphone operativsystem som sätter användaren i första hand. Dem vill att individen ska ha full kontroll över sin data utan att behöva vara orolig att någon övervakar dig dygnet runt som Google och Apple gör idag. Är man intresserad av en anonym telefon så är detta är väldigt bra alternativ!

Snart kommer man kunna köpa telefoner som har det förinstallerat men just nu så får man göra det själv. Detta är relativt nytt men detta kommer bli stort i framtiden då vi behöver system som är mer privata. Om vi inte vill att några få aktörer ska övervaka och kontrollera alla människor så är detta ett måste!

Installerat och testat på en Samsung S6 och en Samsung S8

Om man har lite tekniska datorkunskaper och kan följa en manual så kan man ersätta sitt nuvarande Android system till ”/ E /” redan nu. Om du har en Samsung S6 eller någon senare modell så kan man göra detta själv via deras ”Easy-Installer”.

Om man är intresserad av att supporta detta projektet så kan man göra det här! https://e.foundation/crowdfunding-3/

Det finns olika steg och om du donerar tillräckligt mycket så kan du få en smartphone som har / E / installerat.

Här kan man se vilka telefoner dem kommer erbjuda till försäljning. https://esolutions.shop/


Varför ska man använda sig av en krypterad telefon då? Här är tre olika anledningar till varför man behöver det.

”Jag är bara en vanlig människa, jag har inget att dölja”

Du kanske inte har något att dölja men det betyder inte att du mår bra med att varje enskilt klick eller svep på din smartphone loggas och säljs till företag som gör miljoner på grund av det.

”Jag har att göra med känslig information”

Du kanske arbetar inom specifika områden som journalistik, där dina källor och kontakter måste förbli privata.

”Jag är företagare och jag bryr mig om datasuveränitet”

Ditt företag arbetar på en mycket konkurrensutsatt marknad, och du är orolig för att dina innovationer är prisvärda av tekniska giganter som får åtkomst till din smartphone och din företagsinformation.

Detta är alltså både för privatpersoner och företagare. Folk som säger att dem inte behöver ett privatliv vet inte vad dem pratar om. Vill man vara filmad och inspelad i t.ex sitt sovrum eller när man är på toa? Det är dags att ta tillbaka kontrollen till individen och detta är en bra början!


Om man är intresserad av att veta mer om E.foundation och deras värderingar så kan man läsa mer om det här! https://e.foundation/about-e/

Fördelar

+ Du slipper bli övervakad, avlyssnad och få din data såld till andra företag och myndigheter.

+ Bättre batteritid p.g.a. mindre data användning.

+ Tack vare inte något företag samlar data från din telefon så använder man mindre data på sin telefon. Perfekt för dem med begränsad data.

+ Gamla telefoner känns som nya då dem inte har lagt in uppdateringar som gör att batteriet tar slut snabbare.

Nackdelar

– Det finns fortfarande begränsat med appar, men om du vill använda dig av sociala medier och liknande appar så förlorar du din anonymitet ändå.


Om man är intresserad av att supporta detta projektet så kan man göra det här! https://e.foundation/crowdfunding-3/

Att vara anonym och ha ett privatliv är en mänsklig rättighet och alla ska få ha det om man vill! 💙