Detta projektet tar upp olika saker som har med frihet att göra. Så vad har hälsa med frihet att göra? Om man har en bra hälsa så är man fri och inte beroende av att läkare och att andra ska försöka lösa problem som oftast är skapade av oss själva. Stora delar av dagens samhälle fokuserar på vad man ska göra när man har fått ett problem, utan att tänka på vad orsaken är. Det finns oftast en logisk anledning till hälsoproblem.

Att ändra sina nuvarande vanor är ofta det vanligaste man måste göra för att få bort sina problem. Våra kroppar är skapade för att läka oss själva och det finns många saker vi kan göra. Istället för att stoppa i oss läkemedel som är giftiga så ska vi låta kroppen läka sig själv istället. Vi ska rent och bra mat, sånt som vi är skapta för att äta. Fasta är troligtvis det bästa sättet för kroppen att återställa sig. Fasta har vi människor gjort i tusentals år för man vet det funkar! Många i västvärlden har tappat detta men det känns som det börjar komma tillbaka då hälsotillståndet i samhället är dåligt. Modern medicin kritiserar dem flesta former av naturläkemedel vilket är ett tragedi. Den bästa medicinen för oss är bra kost och rörelse.

Folkhälsan i dagens samhälle är sämre än någonsin. Det finns flera anledningar till detta men den största delen är våran kost. Idag äter vi mer skräp än någonsin och våran hälsa påverkas både psykiskt och fysiskt av detta. Visste du att 80% av alla folksjukdomar är p.g.a. för mycket socker? Om vi bara hade ätit det vi är skapta för att äta så hade dem flesta hälsoproblemen försvunnit. Sjukdomar och diagnoser som har bevisats komma från detta är bland annat cancer, depression, diabetes, ångest, alzheimers, ADHD, hjärtsjukdomar, IBS. Listan kan göras lång och det är konstigt att inte fler tänker på detta. Anledningen är för att vi har blivit hjärntvättade under flera generationer att vi ska gå till läkaren så fort vi får något problem! Istället för att tänka, varför är jag hängig? Varför har jag svårt att koncentrera mig? Varför mår jag dåligt? Är det fysiskt eller psykiskt? Det finns alltid en anledning till att problem uppstår. Fokusera på vad orsaken är istället för att välja en snabb ”lösning”, så kommer man kunna fixa sina problem på egen hand. Det finns inget läkemedel som har läkt någon sjukdom eller diagnos.

Våran kropp kan läka sig själv!

Vi kan göra detta med att äta bra och ta hand om kroppen på olika sätt. Dem flesta av våra serotonin receptorer (lyckokänslan) finns i magen, inte bara i huvudet som man trodde tidigare. Jag kommer därför börja sprida kunskap om både mat, olika saker man kan göra för att stärka kroppen och andra tips som gör att man kan leva utan att vara beroende av något. Kommer gå in mer specifikt på olika delar inom detta och hoppas kunna visa en ny sida som vi inte lär oss av sjukvården eller skolan. Jag har själv varit inne i detta i flera år nu så jag har testat många av sakerna jag kommer prata om. Jag söker ständigt efter nya saker så allt jag lär mig kommer jag dela med mig av i ”Hälsa & Livsstil” framöver!

Kärlek och frihet till er alla! 💚