Jag har tagit upp flera gånger om hur internet kontrolleras av några få företag. Det visar sig gång på gång och dem försöker med allt för att behålla sin position. För att bryta oss ur denna teknologiska diktatur så behöver vi byta till mer öppna och fria tjänster. Vi behöver mer alternativ på internet, i våran media, i våran ekonomi och i vårat samhälle!

LBRY som jag tipsade om i början av året har precis blivit bannat från Google Play. Inte nog med att Youtube censurerar olika kanaler och klipp som hotar deras världsbild, nu har dem även börjat attackera tjänster som supportar yttrandefrihet och ett fritt internet. Google, som äger Youtube, vet att ett mer användarvänligt alternativ är på väg att ta över och det enklaste sättet att trycka ner sin nya konkurrent är att ta bort dem från sin appmarknadsplats.

LBRY projektet har växt väldigt mycket det senaste året och dem har byggt många användbara appar och tillägg. LBRY är grunden i deras verksamhet och genom detta systemet så kan man bland annat skapa Youtube alternativ som inte har någon censur. Deras senaste app heter Odysee.com och är ett mycket bra alternativ till Youtube, nu i början så är det lite begränsat med innehåll men som med alla nya tjänster så tar det alltid ett tag för skapare att dela på nya plattformar. Bitchute.com är en annan sida som också fungerar bra som ett alternativ!

Jag är på god väg att sluta använda alla techjättarnas produkter och tjänster (Google, Youtube, Facebook, Apple och Microsoft) då jag helt enkelt inte stödjer deras verksamhet och affärsmodell. Dem gör såklart allt för att fortsätta vara dem största it företagen och gör det svårare och svårare för användare att att byta plattformar och till andra alternativ. Man blir beroende att använda produkter från samma företag för det blir smidigast. Många har till och med uppfattningen att dem aldrig kommer förlora sin nuvarande makt position för dem är så stora. Men man glömmer bort att inget håller för evigt, särskilt inte när deras tjänster utvecklas i en negativ riktning. Vi kommer behöva mer öppna och fria alternativ nu och i framtiden.

Idag finns det flera alternativ till alla dem här techjättarnas tjänster. Nya sociala nätverk, mobiltelefoner med andra operativsystem, chattar, nyhetssajter, sökmotorer, videostreaming-tjänster och andra saker som man använder idag. Om man inte är nöjd med något så är det upp till var och en att visa det genom att byta till andra saker och tjänster. Om fler gör detta så kommer det dyka upp fler alternativ och vi kan bestämma vilken tjänst som passar oss bäst.

Jag kommer fortsätta lägga ut tjänster, produkter och andra tips som gör att vi kan komma ifrån all form av centralmakt. Fler behöver börja använda decentraliserade tjänster och tänka på våra privatliv om man inte vill fortsätta vara kontrollerad och övervakad 24/7. I nuläget verkar det harmlöst, men om stater fortsätter få mer makt så kommer detta vara ett farligt verktyg som dem kan använda emot oss. Så fort befolkningen slappnar av och blir bekväma så tas våran frihet ifrån oss. Det har historian visat oss flera gånger innan. Problemet är att många inte är medvetna om detta och historian håller på att återupprepa sig ännu en gång om vi inte gör något åt saken!

Kärlek och frihet till er alla ❤️