Vad är Metamask?

Metamask är en Ethereum plånbok som man har i sin webbläsare som ett plug-in. Den används till många tjänster som finns idag till exempel olika växlingssidor som Uniswap, MyEtherwallet och andra decentraliserade växlingssidor. På Myetherewallet och liknande sidor kan man även använda Metamask till att interagera med olika kontrakt. Man kan säga att det fungerar som ett bank-id till visa tjänster då du behöver din specifika plånboksnyckel för att verifiera dig.

Metamask funkar till dem flesta webbläsare och är väldigt smidig att använda.

Allt du behöver göra för att skaffa det är:

1. Ladda ner tillägget på https://metamask.io/

2. Installera tillägget.

3. Lägg till det i din webbläsare

När du har det i din webbläsare och ser ikonen uppe till höger så är det dags att göra ett konto.

1. Du skriver in ett lösenord som du använder för att öppna plånboken.

2. Du skriver ner din plånboksnyckel och sparar den på säkert plats! Obs väldigt viktigt att du inte bara sparar den på din enhet. Om du förlorar din nyckel så är ditt konto borta och kan inte återställas.

3. Du kan nu använda din metamask till att komma åt dina Ethereum, tokens och andra tjänster som denna plånboken erbjuder!

Om du använder en Trezor kan du även koppla den till din Metamask för att ha samma nyckel som du har till din hårdvaruplånbok! Det är smidigast att ha allt på ett ställe då slipper man ha många olika nycklar till sina kryptoplånböcker.