Monero är den kryptovalutan många tror dem köper när man handlar Bitcoins. Många tror att Bitcoin är en anonym kryptovaluta utan att förstå att den har en helt öppen blockkedja där alla transaktioner sparas!

Monero är en mycket intressant och väldigt viktig kryptovaluta. Den största egenskapen är att den är helt anonym. Det går alltså inte se vem som skickar till vad till skillnad från Bitcoin. Monero fungerar som kontanter idag. När du får kontanter så vet du inte vem som har haft dem innan och därför är det helt anonymt och kan endast bevisa vilket värde du har. Monero är helt decentraliserat och det drivs helt av användarna i nätverket.

Varför vill man då vara anonym? Många säger: ”Jag är inte kriminell” eller ”Jag har inget att dölja”

Det finns många anledningar och personligen så finns det fler fördelar än nackdelar. För det första så vet man aldrig hur pengar används och om någon har använt kryptovalutor för olagliga aktiviteter och sedan förs dem vidare till dig utan din vetskap, då kan myndigheter spåra detta och tro att du har något med den olagliga handlingen att göra. Så att använda sig av en anonym kryptovaluta är för att skydda dig själv för andras handlingar, inte för att du gör något olagligt. Tänk dig att du får kontanter och det är blod på dem, man vill inte använda sig av smutsiga pengar.

En annan sak är att man inte vill visa hur mycket pengar man har. Om man inte vill ha det öppet på en blockkedja så är Monero (XMR) ett bra alternativ för att hålla ditt kapital utan att man kan kolla upp din adress eller din plånbok. Precis som ditt bankkonto idag är privat så vill många fortsätta ha det privat och då är Monero (XMR) ett mycket bra alternativ!

Om man vill använda sig av en kryptovaluta som man kan spåra och är mer öppen så finns det många kryptovalutor som erbjuder detta. Men att det ska finnas ett anonymt alternativ är väldigt nödvändigt i en fri värld med en fri ekonomi och därför ser jag att intresset för anonyma kryptovalutor bara har börjat. Så fort fler får upp ögonen hur pengar egentligen fungerar så kommer man vända sig till Monero (XMR) och andra anonyma kryptovalutor.

Här är en längre dokumentär om Pengar, Bitcoin och Monero, denna går igenom mycket mer i detalj hur pengar har fungerat historiskt och hur det fungerar idag!

Om du vill skaffa dig Monero (XMR) så är Local Monero det bästa sättet att göra det på! Du köper av privatpersoner med swish eller kontanter! Klicka på bilden nedan om du vill komma till sidan!

Ett bra sätt att förvara sin Monero är via Exodus, läs mer om det här -> https://liberman.se/2020/03/26/det-basta-och-sakraste-sattet-att-forvara-dina-kryptovalutor/