Det många scams och bedrägerier i kryptovärlden. Kryptovalutor i princip är anonymt så många bedragare använder sig av detta. Det gäller verkligen ha koll och inte tänka med dem första känslorna när man ser något erbjudande. Och ofta när det är för bra för att vara sant, så är det de.

Så hur skyddar man sig på bästa sätt från att bli lurad? Ofta så lovar projekten väldigt mycket. Det får många att vilja spendera pengar snabbt utan att tänka efter hur legitimt det egentligen är. Många har ju hört att vissa har tjänat pengar på kryptovalutor så många tror att dem hittat projektet som kommer hjälpa dem med detta. Här är en liten lista och längre ner på sidan finns en längre lista med projekt som visat sig vara bedrägerier. Läs på noga innan du investerar!

Falska växlingssidor:

– BitKRX

– The Bitcoin Code

Pyramid spel:

– MiningMax

– GAW miners

– The Smominru Miner

Scams, kryptovalutor, lovar saker och försvinner med allas pengar.

– Bitconnect

– Onecoin

– Plus token

– My Big Coin

– The Bitcoin Code

Falska ICO

Falska projekt. Det har visat sig att dem flesta ICO’s va en bluff. Så va väldigt försiktig om du tänker sätta in pengar i någon sådan. En studie visar att ca 80% av alla ICO va en scam.

En ICO är ett projekt som gör en crowdfunding. Dem lovar saker inom en viss tid och om du investerar så får du deras kryptovaluta för lägre pris. Sen försvinner dem med pengarna.

Giveaways ”

Det finns sidor och videos på bland annat Youtube som lovar folk att om dem skickar sina kryptovalutor till en viss adress så får dem mer tillbaka! Låter för bra för att vara sant men man kan lätt bli lurad när dem gjort det bra. Ett exempel. Det finns en Kryptovaluta som heter Ethereum. På Youtube står Vitalik Buterin (Skaparen av Ethereum) och pratar om nya uppdaterar om projektet. Samtidigt finns det en text som visar en Ethereum adress som säger att om du skickar så får du mer tillbaka. Väldigt vanligt just så gå inte på detta.

Falska företags konton

Det finns bedrägerier som använder sig av sociala medier och använder samma namn som stora kryptoföretag. (se bild )

Google scams

Om man söker efter en kryptotjänst så finns det sidor som marknadsför sig som den riktiga men har ett annat domän namn. (se bild)

Email scam:

Lita inte på mail scams. Dem flesta påstår sig vara ett företag och lovar massa saker. Lita bara på dem du vet med säkerhet har verfierat adress på!

Idag finns det som sagt väldigt många scams och listan ovan är bara några exempel. Om du har du hittat något projekt som du är intresserad av så kan du dubbelkolla på denna sidan (se länk nedan) om du är osäker! Här finns många som har visat sig vara bedrägerier. Listan är lång..


Satsa aldrig mer än vad du har råd att förlora! Särskilt i saker som innebär en större risk!

Använd etablerade tjänster som helt säkert är legitima om du vill investera eller testa på något. Det finns många tjänster idag så det går enkelt hitta om man är intresserad!