Många har hört talas om Bitcoin. Det va den första kryptovalutan som skapades och det har hänt mycket sedan dess. Idag finns det tusentals olika kryptovalutor och det kan vara svårt att veta vad alla egentligen gör. Dem flesta är bara en kopia av Bitcoin och fyller ingen riktig funktion så det gäller att ha rätt kunskap om man ska investera i något som man inte riktigt har koll på.

https://whybitcoincash.com/

Idag säger utvecklarna att Bitcoin (BTC) fungerar som ett digitalt guld. Ett system där man kan spara sitt kapital med säkerhet utan att det hackas eller försvinner på något sätt. Det är bara ägaren till sitt konto eller plånbok som har kontroll över sina kryptovalutor. Om man inte förlitar sig på något företag eller växlingssida som då håller det åt dig. Tack vare marknaden är så pass liten just nu så sker det stora prisförändringar, många från den traditionella finansvärlden är inne och handlar vilt i denna oreglerade marknaden och det gör att priset går upp och ner med stora skillnader just nu. Detta kommer troligtvis minska när marknaden mognar och fler kommit in i systemet.

Bitcoin och många andra kryptovalutor idag har en öppen källkod vilket gör att vem som helst kan kopiera koden och ändra och lägga till funktioner. För några år sedan så va det en debatt mellan utvecklarna som gjorde att Bitcoin splittrades upp och blev två olika blockkedjor och den andra heter Bitcoin Cash (BCH). Bitcoin Cash (BCH) vill fokusera på att bli pengar för världen medans Bitcoin för tillfället fokuserar på att vara ett digitalt guld. Detta gör att utvecklarna har gjort att Bitcoin Cash går snabbt att överföra, precis som swish, och har knappt någon transaktionsavgift. Medans Bitcoin har högre avgiften och det tar en stund att göra en överföring. Detta är något som kan ändras i framtiden men så här är det just nu.

Bitcoin Cash (BCH) har många intressanta utvecklare i sitt team. Många av dem är libertarianer och strävar efter att få mer frihet och göra världen bättre. Det gör att jag personligen gillar detta projektet då jag vet vilken vision dem har med sin kryptovaluta! Dem har många bra tjänster för både användare och företagare som gör det enkelt för folk att börja använda deras system. Dem har även planer på att göra Bitcoin Cash mer anonym om man vill vilket är ett plus om man är intresserad av det.

Läs mer på www.bitcoin.com om du är intresserad av mer teknisk information och se vad dem har att erbjuda! Dem kommer med nya tjänster hela tiden så om är intresserad av deras kryptovaluta kan man ladda ner deras plånbok där alla funktioner finns!