https://coinmap.org/view/#/world/23.32208001/-16.87500000/3

Var kan man handla med kryptovalutor? Här i Sverige är det inte så vanligt än så länge men i många andra länder kan man i princip leva på det!

Detta är en sida som visar var man kan spendera sina Bitcoins och andra kryptovalutor. På denna kartan kan man se hur utveckling ser ut över hela världen och man kan se hur vi ligger efter här i Norden. Detta finns ett dussin tal ställen här som erbjuder kryptovalutor medans i till exempel södra Europa så finns det hundra tals ställen i vissa städer! En teori att utveckling går så trögt här uppe är att staten har för mycket skatter och regleringar vilket gör att det är svårare för individer att börja erbjuda tjänster och service inom området. Medans andra länder har sett möjligheten och har friare lagar vilket har gjort att det blivit en explosion i deras land. Det kommer göra att dem ligger i framkant med denna nya teknologi i framtiden!

En annan teori är att vi här i Norden redan har digitaliserat våra pengar. Dem flesta använder inte kontanter längre vilket gör att fler är vana vid att använda kort och Swish. Andra länder som Tyskland, Tjeckien, Slovakien med flera är vana vid kontanter så när teknologin med kryptovalutor började bli enklare så var det mer intressant för just dem här länderna att testa på ”digitala pengar”.

Länder som tidigt börjar implementera kryptovalutor i deras ekonomi kommer som sagt tjäna stort på att vara först på tåget. Fler och fler kommer ta till sig teknologin och till slut kommer det ha spridit sig över hela världen.

På denna kartan kan du se om det finns några ställen nära dig!

https://coinmap.org/view/#/world/23.32208001/-16.87500000/3