Vi är just nu på väg in i en stor finanskris. Det är svårt att säga ett exakt datum, men det kan ske redan i år. Eftersom vi inte bryter oss ur detta ohållbara systemet vi har idag, så kommer våran ekonomi återigen gå till botten. Detta sker på flera håll i världen just nu och dem har exakt samma system som oss. Några skyller på kapitalister och andra skyller på invandrare. Det är ingen av dem här sakerna som orsakar problemet. Det är statens fel. Staten vill att vi ska tro att det är vi människor som orsakar problemen i samhället. Ett splittrat folk är det bästa för staten. Då är vi emot varandra istället för att vara emot det som kontrollerar oss. Det är staten, riksbanken och alla andra som är nära pengamaskinen som är det riktiga problemet.

Anledningen till att vi kommer få en finanskris igen är för att systemet idag är ett nytt påhittat koncept som är bevisat vara ohållbart. Idag kan staten (riksbanken) skapa pengar när dem känner för det. Detta gör att våra pengar blir mindre värda varje gång dem trycker nya. Senaste gången vi hade en kris va 2008 och då räddades systemet av staten. Staten betalade ut bankerna med våra skattepengar för att hålla uppe systemet ett tag till. Idag har staten tryckt fram väldigt mycket pengar sedan senaste krisen och detta gör att alla blir fattigare. Våra pengar är värda mycket mindre och det är på grund av detta. Varför tror du en Iphone kostar 10k? Det är inte Apple som höjt priserna. Det är våran valuta som håller på att bli värdelös.

Pengar är en av dem viktigaste verktygen vi har i det moderna samhället. Detta är något vi använder oss varje dag men ändå så vet inte många vad pengar är. Statens propaganda skola har varit duktiga att inte lära ut hur pengar egentligen fungerar och många tycker till och med att pengar bara är ett problem. Anledning att det finns så lite information är för att om inte folket vet hur pengar fungerar så kan detta ohållbara systemet fortsätta kris efter kris. Hade alla förstått sig på hur systemet fungerar idag så hade det varit revolution för länge sedan.

När jag har läst historia om ekonomi och samhället så liknar våran situation idag 1920-talets kris i Tyskland som fick en hyperinflation för att dem använde samma dåliga ekonomiska system. Så om vi inte ska gå mot ett nytt ”nazi-tyskland” som skapades med hjälp av en värdelös valuta och ett splittrat folk så måste vi förbereda oss på detta. Jag vet att det kommer vara svårt att förändra systemet innan kraschen, så ja tänker ge tips på vad man kan göra för att klara sig bättre under nästa kris. Idag finns det bra verktyg som gör att vi tar tillbaka kontrollen till oss utan att vara beroende av någon stat eller bank. Det blir bara en kris om man inte är medveten på vad som kommer. Va hellre några år för tidig än en dag för sen.