Här är några sidor och videos på saker som man bör kolla på innan man börjar testa och investera i kryptovalutor. Det finns många bra sidor men här är en samling av tips så slipper du leta runt efter massa information. I framtiden så är jag övertygad om att många kommer använda kryptovalutor utan att förstå hur det egentligen fungerar, precis som med pengar idag eller som internet, alla använder det men inte många förstår hur det fungerar tekniskt. Denna informationen är mer för dem som är intresserade av att investera i en ny teknologi och vill ha en grundkunskap om vad det egentligen är. När kryptovärlden är etablerad behöver du inte förstå hur det funkar, man kommer använda det precis som du använder Swish och andra tjänster idag.

Kort introduktionsfilm på Svenska om Bitcoin och kryptovalutor (1 min)
Kort introduktionsfilm på Engelska om Bitcon och kryptovalutor. (2 min)
Kort introduktionsfilm på Engelska om Bitcon och kryptovalutor. (5 min)
Kort introduktionsfilm på Engelska om Bitcon och kryptovalutor. (7 min)
En mycket bra föreläsare inom kryptovärlden, Andreas Antonopoulos går in mer på djupet och förklarar mer om Bitcoin och blockkedjan. (32 min)


Sista videon är en genomgång av Bitcoin historia sedan den lanserades 2008. Det kan vara bra att veta lite kort om var vi är i tidslinjen på denna viktiga uppfinningen!